Några av våra märken


IVKO, AGENTUR M, MOS MOSH, STEHAMN, MXO, OROBLU, EDELWEISS, SMASCHED LEMON, CREAM, BRANDTEX, FREEQVENTt, SIGNATURE, IMITZ, MINGEL, SAKI, STREET ONE, CARAMELLE, 2 BIZ  mmUTVALDA MÄRKEN


Hos oss kan du handla kläder och känna att just du kommer i fokus! Här är ingen kropp omöjlig att hitta något snyggt till! Vi gillar att inspirera dig och locka fram allt det goda som vi alla har. Vi är riktigt duktiga på att köpa in det där lilla extra för garderoben utan att du blir ruinerad! Vi är butiken som vill göra vardagen till fest!


Butiken är laddad med härliga kläder, skor, handskar, smycken, väskor och härlig personal som hjälper dig. På hyllorna finns det som vi  valt med omsorg för säsongen, och om kunden saknar något är vi snabba på att ta in det, en service utöver det vanliga.Sitter det inte helt perfekt kilar vi snabbt över till skräddaren på torget som fixar det på fem röda.


O’Sofina – namnet klingar säkert välbekant för många designintresserade stockholmare. Maud Svensson drev i många år ett skrädderi i Gallerian på Hamngatan kombinerat med flera butiker (Gallerian, Bibloteksgatan, Sturegallerian och Nybrogatan). Sedan flera år tillbaka ligger butiken på Nockeby Torg.


För drygt 30 år sedan började Maud Svensson sin verksamhet med att sy. Första butik/lokal blev villan på Ekerö. Det blev succe och efter ett par år köptes en lokal på Österlånggatan i Gamla Stan, denna lokal växtes snabbt ur och då köptes en större ett par hundra meter längre bort och det var där namnet 0´sofina togs då vi tidigare hetat Boutiqe 14 för det var det numret på vår gata där allt började.


Verksamheten växte ytterliggare och flyttalasset gick till stor lokal i Gallerian, Hamngatan med egen atelje och tillverkning. Strax därefter köptes en lokal på Nybrogatan 42 samt på Biblioteksgatan där nu MarcoPolo har sin verksamhet.


När sedan Sturegallerian byggdes under 80-talet blev vi tillfrågade om att öppna lokal där då konceptet fick ut på att ha unika butiker med speciella produkter i denna galleria. Då vi hade ett stort märke från Italien Giorgio Kauten och Express blev detta en konceptbutik med namnet EXPRESS.

 

Nu var vi riktigt stora och det var mycket arbete med alla butiker och personal och då vi även hade många märken och var agent för bla Giorgio Kauten och Express som vuxit sig riktigt stora såg vi möjligheterna att ägna mer tid åt detta och trappade ner butikssidan och öppnade lokal i Stockholm Modecenter och fick med detta även nya märken att sälja.


Alla butiker var nu sålda och vi byggde upp en ny verksamhet. Vi blev erbjudna en lokal på Nockebytorg, Bromma och då jag alltid älskat att hjälpa folk öga mot öga tog vi chansen, jag och min dotter Charlotte. Butiken har blivit en jättesucce där vi säljer egna märken men även tar in speciella saker som jag vet att Ni kunder gillar.


Största delen av kunderna kommer från västerort, Bromma och Mälaröarna, men även Lidingö, Täby och Sollentuna med mera; ryktet har spridit sig som ringar på vattnet.

 

Tack för alla underbara år och välkommen till vår underbara butik

 

Lotta och Maud med personal